Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Συναντηση στην Ιτεα Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας.

Εγινε, στην Ιτέα, την Κυριακή 20/6, Συνάντηση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Στερεας Ελλάδας- Εύβοιας για την Αυτοδιοίκηση.

Η συνάντηση έγινε στο Παλιό δημαρχείο Ιτέας και είχε μεγάλη επιτυχία.
Οι παρευρισκόμενοι , κάτοικοι Ιτέας και γειτονικών περιοχών, ορεινών και παραθαλάσσιων της Φωκίδας, αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς για τη νέα κατάσταση που δημιουργεί στην περιφέρειά μας η ψήφιση του Νομοσχεδίου με το όνομα Καλλικράτης που αντικατέστησε τον πρόηγούμενο νόμο , το γνωστό μας Καποδίστρια , αλλάζοντας ριζικά τα όρια , τις αρμοδιότητες και τις διαδικασίες εκλογής των αιρετών εκπροσώπων μας στην Αυτοδιοίκηση.

Ολοι όσοι μίλησαν εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το άδηλο μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης , την απομάκρυνσή της απο τους πολίτες και τα καθημερινά τους προβλήματα.
Απο τη συζήτηση διαπιστώθηκε το κενό ενημέρωσης των πολιτών για τα σχετικά ζητήματα και η ανάγκη καταγραφής των  τοπικών προβλημάτων και διεκδικήσεων, για τη διαμόρφωση σχτικών προτάσεων, όταν έρθει η ώρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, που έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Νοέμβρη.

 Για το σκοπό αυτό  αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση και άλλων ανοιχτών συγκεντρώσεων σε διάφορες περιοχές της Φωκίδας , αρχίζοντας, σύντομα, απο την Αμφισσα και συνεχίζοντας σε όρεινά χωριά .

Η ενημέρωση για τις συναντήσεις θα γίνει ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά και με όποιο άλλο τρόπο κριθεί κατάλληλος.

Τέλος διατυπώθηκαν προβληματισμοί και προτάσεις για την ανάγκη μιας Αυτοδιοικητικής παρέμβασης σε επίπεδο περιφέρειας.

Οποτε έχουμε νέωτερα θα σας ενημερώνουμε σχετικά, επειδή πιστεύουμε οτι η Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε και θάπρεπε να αποτελέσει σχολείο δημοκρατικής συμμετοχής και διακυβέρνησης "απο τα κάτω",  ώστε οι πολίτες να πάψουν να δέχονται παθητικά τις αποφάσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: