Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Τι γίνεται στις 7 Ιουνίου ?

Ενας απληροφόρητος πολίτης θα πίστευε, ακούγοντας όσα λέγονται και διαβάζοντας όσα γράφονται, ότι την Κυριακή στις 7 Ιουνίου πρόκειται να διεξαχθούν εθνικές εκλογές....γι’αυτό έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα να αναδείξουν ή να καταβαραθρώσουν το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και να προβάλλουν το πολλά υποσχόμενο δικό τους πρόγραμμα... Ομως τη μέρα αυτή θα γίνουν ευρωεκλογές , δηλαδή εκλογές για την αποστολή 24 ελλήνων ευρωβουλευτών, που θα πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου μαζί με τους εκπροσώπους των υπολοίπων 24 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα σχηματίσουν ένα κοινοβούλιο απο 732 ευρωβουλευτές, που εκπροσωπούν ένα πληθυσμό 455 εκατομμύριων πολιτών ! Ομως για το ρόλο αυτού του Κοινοβουλίου , τις αρμοδιότητες, τις αποφάσεις και τις δυνατότητες του, κατά περίεργο τρόπο, δεν ακούσαμε όλα αυτά τα χρόνια τίποτε...Γενικά πόσοι απο μας γνωρίζουν τι είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, πως λειτουργεί. με τι ασχολείται, τι ρόλο παίζει στη ζωή των πολιτών της Ευρώπης, τη θέση της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή, το μέλλον της Ευρώπης.. Γιαυτά πλήρης αποσιώπηση...Λες και φρόντίζουν επίτηδες να κρατάνε το λαό σε απόλυτη άγνοια, ώστε οι μεν κυβερνώντες να επικαλούνται κάθε τόσο τις εντολές της ΕΕ και τους περιορισμούς που βάζει στη άσκηση εθνικής οικονομικής πολιτικής , οι δε να κατηγορούν τις κυβερνήσεις οτι σπαταλούν και καταχρώνται τα δισεκατομμύρια ευρώ που εισρεόυν στον εθνικό προυπολογισμό με τα διάφορα αναπτυξιακά «πακέττα» ..
Στις ατέλειωτες συνεντεύξεις πολιτικάντηδων σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και στο περίφημο «Ντημπέητ» ακούστηκαν οι ίδιες στερεότυπες κοινοτυπίες, τα ίδια ψευδοεπιχειρήματα, αοριστολογίες και αλληλομαχαιρώματα με τρόπο ώστε οι πολίτες το μόνο που νοιώθουν ότι τους μένει να κάνουν είναι να ψηφίσουν «την ομάδα» τους/ το κόμμα που ψηφίζουν και στις εθνικές εκλογές, για την ανάδειξη βουλευτών για το ελληνικό κοινοβούλιο...Ομως είναι άσχημα γελασμένοι γιατί οι εκπρόσωποί μας στο ευρωκοινοβούλιο χρειάζονται άλλα ειδικά προσόντα εκτος απο την ευνοια των κομματικών τους αρχηγών..Χρειάζεται γνώση και μαχητικότητα για την υποστήριξη ζωτικών εθνικών συμφερόντων και τη χάραξη μιας άλλης πολιτικής ( για την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον κ.λ.π.) υπερ των λαών και όχι των τραπεζών και των κεφαλαιαγορών..Ομως για παρόμοιες «λεπτομέρειες» δεν γίνεται λόγος, στην περίφημη προεκλογική περίοδο που διανύουμε αισίως, ώστε να πάμε στην κάλπη την Κυριακή με πλήρη άγνοια...

Βραβευμένες παραλίες της χώρας μας.

Πάλι τα καταφέραμε...!!!

Αν δείτε πουθενά τον χάρτη της Ελλάδας με τις βαραβευμένες παραλίες και μαρίνες μην κουραστείτε να ψάχνετε τις παραλίες της περιοχής μας...Ούτε μια παραλία της Φωκίδας δεν βραβεύτηκε με την περίφημη γαλάζια σημαία, που λειτουργεί σαν διαφημιστής για την προσέλκυση επισκεπτών τους θερινούς μήνες...Η απουσία του νομού μας μπορεί ίσως και να οφείλεται σε παράλειψη υποβολής σχετικής αίτησης αλλά μάλλον θα πρέπει να αποδωθεί στο ότι δεν πληρούνται οι προυποθέσεις που περιλαμβάνουν εξέταση δειγμάτων απο τα νερά, την ύπαρξη υποδομών, την καθαριότητα και την ασφάλεια των ακτών..κλπ. Για φέτος βραβεύτηκαν 425 ακτές της χώρας μας, πέντε λιγότερες απο πέρισυ..Πάλι καλά...Πάντως για να είμαστε δίκαιοι δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως , ανάμεσα σε 39 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, ανάδειξης των καθαρών και οργανωμένων ακτών...Ας αντιμετωπίσουμε λοιπόν το πρόβλημα των λυμάτων και των βιολογικών καθαρισμών που υπολειτουργούν και ας κάνουμε κάτι για την ανάδειξη και αξιοποιήση των υπέροχων μικρολίμανων και των δαντελλωτών ακτών του Κορινθιακού..που όλοι υποτίθεται οτι αγαπάμε..

Βάψτε άσπρες τις ταράτσες.

Αυτή τη συμβουλή έδωσε ο αμερικανός υπουργός ενέργειας Στήβεν Τσού, επιστήμονας βραβευμένος με Νόμπελ, για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη ! Την εποχή που άλλοι ξαναθυμηθήκανε τα πυρηνικά εργοστάσια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άλλοι πασχίζουν να πείσουν οτι οι ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά είναι η λύση, ο αμερικανός, σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα, βρήκε τη λύση ! Ασπρίστε τις ταράτσες και τα πεζοδρόμια αν θέλετε να μειωθούν οι επιπτώσεις απο το φαινόμενο του θερμοκηπίου, με την εξοικονόμηση ενέργειας, λόγω της αποβολής της ηλιακής ακτινοβολίας πίσω στην ατμόσφαιρα...Το μυστικό αυτό το γνώριζαν οι νησιώτες μας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας ..αλλά το ξεχάσαμε μπροστά στη μόδα των κλιματιστικών και της ασύστολης σπατάλης στην ηλεκτρική ενέργεια, στην οποία οι Ελληνες διεκδικούμε θέση πρωταθλητική... Η λύση του ασπρίσματος της ταράτσας και όλων των οικημάτων με επίπεδες οροφές έχει γίνει υποχρεωτική με νόμο, στην Καλιφόρνια της Αμερικής, που συχνά μας εκπλήσσει με τις πρωτοποριακές νομοθεσίες της ...Αν γενικευότανε το απλό αυτό μέτρο η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός απο τον πλανήτη μας θα εξουδετέρωνε την αύξηση της θερμιοκρασίας του πλανήτη, σε βαθμό που θα ισοδυναμούσε με 44 δις. τόνους διοξειδίου του άνθρακα..Τόσο απλά, τόσο οικολογικά !

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

To “Κυνήγι Θησαυρού”!


Δείτε αυτή τη ταινία

To Κυνήγι Θησαυρού είναι μια ερευνητική ταινία για την υπόθεση της μεταλλουργίας χρυσού στην Βόρεια Χαλκιδική. Αφιερωμένο στους κατοίκους της Ολυμπιάδας που με τον πολύχρονο αγώνα τους κατάφεραν αυτό, που φαινόταν αδύνατο.

Η ερευνητική αυτή ταινία είναι το αποτέλεσμα μιας αυτοοργανωμένης προσπάθειας που στηρίχθηκε οικονομικά με αυτοχρηματοδότηση και δεν έχει πίσω της “πλάτες” κανενός χορηγού, εταιρείας κ.λ.π.
Κίνητρο για την πραγματοποίησή της, δεν ήταν κανενός είδους οικονομικό όφελος, αλλά το ενδιαφέρον μας για το ζήτημα και η διάθεση να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας.
Το αποτέλεσμα της ισότιμης συνεργασίας μας δεν πωλείται και θα διακινηθεί χωρίς αντίτιμο, χέρι με χέρι, μέσα από την άμεση επαφή, όπου το εμπόρευμα δεν έχει θέση.

Η ταινία υπάρχει στο http://video.google.com/videoplay?docid=2826516547295546024, στο http://www.black-tracker.gr/details.php?id=245
Kunigi_thisaurou.avi.torrent (και αλλού πια) απ’όπου μπορείτε και να την κατεβάσετε.



Περισσότερα http://antigoldgreece.wordpress.com/2009/05/24/kynigi_thisavrou/

Μεγάλη εκδήλωση για τη Γκιώνα την Παρασκευή 29 Μάη στο Πολυτεχνείο


Η Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας διοργανώνει Εκδήλωση-Συναυλία Αλληλεγγύης και Οικονομικής Ενίσχυσης στο Στέφανο Κόλλια, για να:
- Ανοικοδομήσουμε το καμένο σπίτι του,
- Αναδείξουμε τη ζωή και το περιβάλλον της Γκιώνας,
- Διασώσουμε την καταστροφή των δασών και του νερού της Αθήνας

έκθεση φωτογραφίας
προβολή video
εικαστικά έργα
παρεμβάσεις φορέων
συναυλία: Ρόδες • Groove Busters • Phoenix Catscratch
περισσότερα http://gionaoros.wordpress.com/

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ανακοίνωση της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η μελέτη με τίτλο:
ΑΝΙΧΝΕΥΘΕΙΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΕΡΣΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΟΡΜΟΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

που εκπονήθηκε από τους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ :
Δρ Χρήστο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Γεωλόγο – Ιζηματολόγο και Δρ Ιωάννη ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗ, Χημικό – Ωκεανογράφο ύστερα από αίτηση της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» έχει κατατεθεί στο ΕΛΚΕΘΕ , από όπου μπορεί να την ζητήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Υπενθυμίζουμε ότι η παραπάνω μελέτη έχει κατατεθεί στο ΣτΕ ενόψει της αίτησης αναστολής των εργασιών εγκατάστασης της δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ισχύος 412MW στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας και έχει παρουσιαστεί στην εκδήλωση της 9ης Μαΐου 2009 στους κατοίκους της Αντίκυρας από τον κ. Αναγνώστου.

Καταδεικνύει με τον σαφέστερο τρόπο την πλήρη αδυναμία του όρμου στο να αντέξει περαιτέρω περιβαλλοντική πίεση από την εγκατάσταση νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, εξ’ αιτίας της συσσώρευσης επικίνδυνων ρύπων σε θείο, μόλυβδο, φθόριο και καρκινογόνων Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) λόγω της πολύχρονης λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας – αλουμινίου τόσο στο έδαφος όσο και στα θαλάσσια ιζήματα.

Ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία του βυθού, η μόλυνση σε ΠΑΥ που εντοπίστηκε είναι 32 φορές μεγαλύτερη από αυτή που εντοπίζεται στην Ψυτάλλεια και 40 φορές μεγαλύτερη από αυτή του κόλπου της Ελευσίνας!

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ!!!

ΕΛΚΕΘΕ Ταχ. Δνση: Τ.Θ. 712 19013 Ανάβυσσος Αττική, Ελλάδα
Τηλ. :2291076452


Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Σήμερα συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο για το θέμα του παροπλισμού πλοίων στον Κρισαικό

Σύμφωνα με την "Ωρα της Φωκίδας" αρνητικά θα εισηγηθεί σήμερα στις 19.00 στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η αρμόδια υπάλληλος της ΝΑΦ κ. Κυριακή Μιχαλοπούλου αναφορικά με τον παροπλισμό πλοίων στους όρμους Ιτέας και Γαλαξειδίου.

« Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.»



Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ


Συμμετέχει στην έκθεσή 5η Ecolife στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 31 Μαίου 2009 στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων.

Η 5η Ecolife είναι η μόνη έκθεση οικολογικών και βιολογικών προϊόντων φιλική προς το περιβάλλον. Μάλιστα, γίνεται φέτος παράλληλα με το 9ο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Jazz, παρέχοντας μια σειρά εκδηλώσεων, όπως διαδραστικές ενέργειες, ντοκυμαντέρ, ανακυκλώσεις, ομιλίες, events, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές παρεμβάσεις από σπουδαστές της σχολής Καλών Τεχνών, δημιουργία εικαστικού green wall με τα αποτυπώματα των επισκεπτών με σκοπό τη δημιουργία ενός πίνακα προς δημοπρασία και αναρτήσεις «Σημαιών» ζωγραφισμένων από τα εικαστικά εργαστήρια των Δήμων.
Τα παιδικά τμήματα του Εργαστηρίου μας ζωγράφισαν για το περιβάλλον και έτσι στέλνουμε την δική μας εικαστική σημαία , με το μήνυμα :

« Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.»



Η Υπεύθυνη του
Εικαστικού Εργαστηρίου




Δασκαλοπούλου Βούλα





To κόστος των κλιματικών αλλαγών

Σε 18 δισ. ευρώ το χρόνο υπολογίζεται το κόστος των κλιματικών αλλαγών, για τις χώρες της Μεσογείου, αν γίνει και η παραμικρή άνοδος της θερμοκρασίας ! Αυτό είναι το συμπέρασμα ειδικών ερευνητών που μίλησαν στη διεθνή «Συνάντηση των Αθηνών» για τις κλιματικές αλλαγές και την ενεργειακή ασφάλεια. Την εναρξη των εργασιών του συνεδρίου έκανε ο Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ήταν πολύ αυστηρός ζητώντας ζητώντας τη σύγκρουση με τα συμφέροντα και την επιβολή κυρώσεων στις ρυπαίνουσες μονάδες ! Ζήτησε επίσης αυστηρότητα απέναντι σε ισχυρά συστήματα οικονομικής εξπουσίας για να μην καταστραφεί το περιβέαλλον. Οπως είπε χαρακτηριστικά « η κοινωνική στράτευση θα φέρει πολιτική δράση και πίεση σε κάθε φορέα εξουσίας», μιλώντας επίσης για την έννοια της «οικολογικής δημοκρατίας που είναι αλληλένδετη με τους αγώνες για την ποιότητα ζωής».
Αυτά τα λεγόμενα του κ. Παπούλια τα άκουσαν και εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας και οι αρμόδιοι υπουργοί που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αύριο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που θα έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος και θα πλήξουν τον τουρισμό, την αλιεία και την γεωργία… Αυτά βέβαια οι ενεργοί, ενημερωμένοι πολίτες, τα τονίζουν εδώ και χρόνια ....σε «ώτα μη ακουόντων»..Τώρα έρχονται να τα διατυμπανίσουν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι για τα οικολογικά και οικονομικά προβλήματα του πλανήτη.. «Εχει ο καιρός γυρίσματα» λοιπόν…

(Πηγή της σχετικής πληροφόρησης : το Βήμα, της 13 Μαίου 2009)

Δώστε στα αντικείμενα που δεν χρειάζεστε μια δεύτερη ευκαιρία!

Η ιδέα μας άρεσε και γι΄αυτό την αναρτήσαμε αμέσως. Αν γίνεται ήδη κάπου στα μέρη μας κάποια τέτοια προσπάθεια ενημερώστε μας. Θα θέλαμε να την προβάλουμε! Διαβάστε...


Γεια σας φίλοι,

Μετά από πολλές προσπάθειες εκκαθάρισης διαφόρων αποθηκών δικών και φίλων, και ατέλειωτες ώρες για να αποφασιστεί πού θα πάει τι, έφτιαξα μια λίστα από οργανισμούς/ομάδες όπου μπορεί κάποιος/α να δωρίσει αντικείμενα που δεν χρησιμοποιεί πια (αντί να τα πετάξει στα σκουπίδια). Ανάλογα με τα αντικείμενα, τον χρόνο που διαθέτει ο καθένας μας, τις προτιμήσεις στο τι θέλει να υποστηρίξει κάθε φορά, μπορούμε να απευθυνθούμε στους παρακάτω. Αν έχετε να προσθέσετε στη λίστα, ευπρόσδεκτες κι άλλες πηγές!Τα περισσότερα έχουν βάση την Αθήνα, αλλά υπάρχουν ή μπορούν να υπάρξουν αντίστοιχες ομάδες και σε άλλες πόλεις. Στις ιστοσελίδες των χαριστικών παζαριών freecycle και xariseto σίγουρα υπάρχει δράση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ευχαριστώ MAΡΙΛENA

1) Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην ναρκωμανών. Παίρνουν οτιδήποτε, είτε λειτουργεί, είτε όχι, και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Έχουν ένα ή δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντιεκίμενα/έπιπλα κτλ. Παραλαμβάνουν από το σπίτι, μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά). 210 66 25 096 οδός Ηρακλείου 9 Κορωπί.

2) Οι δύο ιστοσελίδες χαριστικών παζαριών, www.freecycle.com, και www.xariseto.gr. Γίνεσαι μέλος και μπορείς να δίνεις και να παίρνεις χωρίς διακίνηση χρημάτων. Μπορείς να βρεις οτιδήποτε στην κυριολεξία.

3) *"Τα παιδιά του δρόμου"*, Αρίστωνος 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165, Μεταξουργείο, ΚολωνόςΥπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός : κα Μυρτώ Λαιμού, Τηλέφωνο : *210.5239.402* και *210.5221.149, *Ώρες : 11.00 - 18.00 καθημερινά οδός Πιερίας 5 Αθήνα 4) Στέγη κακοποιημένων γυναικών / τηλ. Κα Δορκοφίκη 6973871004 / 2108103496 women who have been harrassed 5) Θεόφιλος - στέλνει σε πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα: 2108819397 οδός Γιαλούρου 9-11 Κυψέλη families with many children or single- mother families

6) Οι ξένοι της Νέας Μάκρης (Foreigners of Nea Makri) οργανώνουν παζάρι κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στο καφέ Τίκι, από περιοχές βορειοανατολικής Αττικής (Ραφήνα, Λούτσα, Πικέρμι, Νέα Μάρκη κ.ά) παραθέτω παλιά τους ανακοίνωση. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε την Ingrid 6973350024, e-mail foreignersinneamakri@yahoo.gr

7) Habitat for Humanity, Greater Athens, Stratigou Eindou 14, 185 36 Piraeus, Greece, Tel: +30 (210) 418-2251, Email address: hfhgr@ath.forthnet.gr

8) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1 Τ.Κ. 105 53 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 3314334 - 210 3378412 - 2103816886, ΦΑΞ:210 3314334 Παραθέτω την ανακοίνωση για το μαγαζί μεταχειρισμένων:Eπιχειρώντας τομή στον τρόπο ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς και των εσόδων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το ΕΛΛHNIKO ΚAPABANI ΑΛΛHΛEΓΓYHΣ αποφάσισε να μεταφέρει και στην Ελλάδα, τον τόσο δημοφιλή και διαδεδομένο στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, θεσμό των καταστημάτων "Charity Shop".Τα "Charity Shop", που στα Ελληνικά μπορούν να ονομαστούν "φιλανθρωπικά καταστήματα" ή "καταστήματα αλληλεγγύης" πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές και σε άριστη κατάσταση, είδη δώρων, βιβλία, δίσκους και CD και μικροέπιπλα που τους προσφέρονται δωρεάν από τους πολίτες.Τα περισσότερα εμπορεύματα του Καραβανιού είναι δεύτερο χέρι διότι μόνο έτσι μπορεί να τα εξασφαλίσει με μηδενικό κόστος από τους φίλους του, και να τα προσφέρει σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.Στο μαγαζί του Καραβανιού, γίνεται από οικολογική άποψη μια πλήρης ανακύκλωση όχι απλά των πρώτων υλών ενός αντικειμένου (χαρτί, γυαλί, μέταλλο), όπως έχουμε συνηθίσει. Ολόκληρο το αντικείμενο "ανακυκλώνεται" και επιβιώνει ακέραιο. Ένα πράγμα λιγότερο χρηστικό και παλιό για τον ένα, γίνεται καινούργιο απόκτημα και χρήσιμο για τον άλλο. Έτσι πραγματοποιείται ένα όμορφο , χαρούμενο, ανώνυμο παζάρι ανάμεσα σε αυτούς που προσφέρουν δωρεάν και σε αυτούς που αγοράζουν.Τα αντικείμενα στο Καραβάνι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καινούργια.Όλα έχουν περάσει από αυστηρή διαλογή, με βάση την ποιότητα και την αισθητική. Έχουν τη δική τους, μοναδική προσωπικότητα, που προέρχεται από τις αξίες και τα πρότυπα του ΚAPABANIOY. Σε άλλες χώρες, οι αγορές από τα "charity shops" έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Στο δεύτερο χέρι λειτουργεί η γωνιά της αντίκας, με είδη γεμάτα με μυστήριο για τον καθένα. Kαι να σημειώσουμε ότι αν κάποιος επιμένει σε "πρώτο χέρι" μπορεί άνετα να ψωνίσει αχρησιμοποίητα αντικείμενα, που είναι προσφορές ζωγράφων, συγγραφέων, εργαστηρίων επιχειρήσεων κλπ. στην ειδική γωνιά "πρώτο χέρι". Φειδίου 14-16 106 78 Αθήνα, Tηλ/Fax: 210 3816886

9) Συνεταιρισμός για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο «ο Σπόρος», Σπύρου Τρικούπη 21, Εξάρχεια, 2103801375. www.sporos.orgΏρες λειτουργίας Σποροχώρου: Δευτέρα έως Σάββατο πρωί 11:30 - 15:00Δευτέρα έως Παρασκευή απόγευμα 17:30 - 20:30Λειτουργεί μεταξύ άλλων, χαριστικό παζάρι. Κυρίως ρούχα (καλή κατάσταση), και κάποια βιβλία, παπούτσια, βίντεο, μικρά παιχνίδια. Περιορισμένος χώρος (παταράκι του μαγαζιού), γι'αυτό θέλει προ-συνεννόηση για να πάμε αντικείμενα εκεί. Πηγαίνει και βόλτα.

Συμβουλή για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNNκαι στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουνvideo σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα.Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο πουπροτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμαπου χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οιχρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσειακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίεςκαι δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μηνεξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό.Γενικότερα καλό θα ήταν να είναι κανείς καχύποπτος κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email του.

πηγή http://tolimeri.blogspot.com/2009/01/sos-sos-sos-on-line.html
http://hmerologio-hmerologio.blogspot.com/2009/01/blog-post_195.html
http://www.disabled.gr/forum/archive/index.php/t-16041.html
Από τη Βούλα Αλ.

Τα ελληνικά προϊόντα έχουν κωδικό 520

Αντιγράφω από το ακόλουθο site: (!!!)http://www.metapolis.net.gr/?p=104

Έχετε αναρωτηθεί αν τα προϊόντα που γράφουν MADE IN GREECE ή Ελληνικό Προϊόν είναι όντως ελληνικά;Ο ευκολότερος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι το bar code του προϊόντος.Τα 3 πρώτα ψηφία δείχνουν την χώρα προέλευσης (στο παράδειγμα το 590 αντιστοιχεί στην Πολωνία).Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε τους κωδικούς των χωρών που είναι συμβεβλημένες με το διεθνές σύστημα GS1 που είναι και το κυρίαρχο σύστημα κωδικοποίησης στην παγκόσμια αγορά.Εγώ αγόρασα χτες μια σοκολάτα LACTA Lov It της KRAFT και ενώ γράφει Ελληνικό προϊόν, το bar code είναι Ελβετικό!Τα ελληνικά προϊόντα έχουν κωδικό 520

(Από τη Βούλα Αλ. την οποία και ευχαριστούμε)

Καταγγελία εργαζομένων στη Κλειστή Φυλακή Πατρών

Λάβαμε και παραθέτουμε αυτούσιο το ακόλουθο κείμενο:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ
στείλτε αυτό το μύνημα στα Μέσα Ενημέρωσης, στους Πολιτικούς
και κάθε φορέα που ασχολείται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
και
στα τηλ. (τηλ. 2610 647254, 2610 647253) της Κλειστής Φυλακής Πατρών
πιέστε για να πάρουν μέτρα.


Αξιότιμοι κύριοι,
συγχωρήστε μας που δεν δίνουμε τα ονόματα μας και αυτό για να μην μετατεθούμε εκδικητικά "λόγω υπηρεσιακών αναγκών", δεν σημαίνει όμως ότι περιγράφουμε παρακάτω δεν είναι αλήθεια. Είμαστε αναγκασμένοι μετά από τόσο καιρό που δεν λύνονται τα προβλήματα μας, να τα δημοσιοποιήσουμε, όχι για να "αποκαλυφθεί" ένα ακόμη σκάνδαλο αλλά για ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ καθαρά λόγους.
Είμαστε νέοι εργαζόμενοι στο χώρο της Κλειστής Φυλακής Πατρών, άνθρωποι που όλοι μας έχουμε κάνει σπουδές, κύρια στην Ανωτέρα εκπαίδευση, και πού λόγω της υποαπασχόλησης και της ανεργίας υποβάλαμε τα χαρτιά μας εδώ και ένα χρόνο και προσληφθήκαμε ως Σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη Πάτρα.
Δεν περιμέναμε να βρούμε μια τέτοια κατάσταση, γιατί όλοι μας λίγο η πολύ και σε εργοστάσια έχουμε δουλέψει και τετραωρίτες κ.λ.π.
Παρόλο που είμαστε τελείως ανεκπαίδευτοι και προσπαθούμε με βάση το συναίσθημα να βοηθήσουμε στην καθημερινή διαβίωση των κρατουμένων (γιαυτό ότι και εάν έκαναν, πάνω από όλα είναι άνθρωποι που χρίζουν τουλάχιστον το σεβασμό των στοιχειωδών δικαιωμάτων.
Εμείς ως εργαζόμενοι εκτός ότι είμαστε αναγκασμένοι να υποφέρουμε από την ΜΟΝΙΜΗ (που ούτε κτήνη δεν μπορούν να υποφέρουν) δυσωδία, να κάνουμε κυριολεκτικά ¨σλάλομ¨ ανάμεσα σε σάπια φαγητά, σκουλήκια, ποντίκια και κολλημένες ακαθαρσίες μηνών, πατώντας πάνω σε ένα μαύρο ζελέ βρωμιάς, το χειρότερο όμως όλων είναι το μεσαιωνικό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ωράριο εργασίας, δηλαδή να μην παίρνουμε ΟΥΤΕ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο εργασιακό χώρο. Αυτό φυσικά δεν υπόκειται σε αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).
Αν και παλιότεροι συνάδελφοι, καταθέσαν υπόμνημα στον προϊστάμενο Αρχιφύλακα για να βελτιωθεί το ωράριο, η απάντηση ήταν η πλήρης απαξίωση και αδιαφορία. (λες και είμαστε σκλάβοι)
Φανταστείτε λοιπόν εργαζόμενους που πρέπει καθημερινά να πρέπει να εξυπηρετούν πάνω από 800 κρατούμενους, και κάθε περίπτωση να χρήζει ξεχωριστής σημασίας, εμείς να είμαστε σε κατάσταση συνεχούς κούρασης, γιατί απλά ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ η τοπική διεύθυνση και αρχιφυλακείο.
Ότι υπάρχει όχι απλώς υπερκάλυψη στους χώρους κράτησης δεν αποτελεί, δυστυχώς είδηση, το ότι οι κρατούμενοι στοιβάζονται ανά 11 η 12 σε χώρους για 5 άτομα, εάν δεν είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τότε πως αλλιώς να χαρακτηρισθεί? Αυτό βέβαια έχει να κάνει με αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης που ελπίζουμε σε λίγο καιρό θα βελτιωθεί με τη λειτουργία των νέων καταστημάτων.
Το ότι δίνεται ΕΝΑ ρολό χαρτί τουαλέτας σε κάθε κρατούμενο ΤΟ ΜΗΝΑ έχει να κάνει με αποφάσεις της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).
Το ότι δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης η σεμινάριο η σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ποιός φταίει γι αυτό?
Το ότι δεν πλένονται οι κοινόχρηστοι χώροι (προαύλια κρατουμένων) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αφόρητη βρώμα που ούτε στα πιο βρώμικα βουστάσια δεν υπάρχει, αυτό έχει να κάνει με αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας). (τηλ. 2610 647254, 2610 647253)
Οι ακαθαρσίες που έχουν κολλήσει στα προαύλια, συνέπεια της μη ύπαρξης ούτε ενός κάδου για απορρίμματα, με συνδυασμό είτε με τις υψηλές θερμοκρασίες είτε με την συνεχή υγρασία, δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο δυσωδίας αλλά για αρρώστιες που και λόγω του υπερπληθυσμού που από τη μια στιγμή στην άλλη θα δημιουργήσουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΥΜΙΕΣ.
Η μη ύπαρξη κάδων μέσα στη φυλακή εάν δεν είναι θέμα της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας) τότε ποιανού είναι?
Εάν συλλογιστείτε ότι καθημερινά δύο φορές την ημέρα πετάγονται όγκοι σκουπιδιών, για 24 κάδους και πλέον, από ένα χώρο που "φιλοξενεί" πάνω από 800 άτομα (ένα κανονικό χωριό δηλαδή), χωρίς να γίνεται έστω υποτυπωδώς ανακύκλωση του χαρτιού και μετάλλου, φανταστείτε τι σπατάλη γίνεται? κάτι που αδιαφορεί τελείως η Τοπική Διεύθυνση.
Αξιότιμοι κύριοι,
των Μέσων Ενημέρωσης ελπίζουμε και σας ζητάμε να βοηθήσετε, έστω με την δημοσιοποίηση, αυτών των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Φ.Πατρών
υ.γ. Να μας συγχωρήσετε γιατί δεν δίνουμε τα ονόματα μας αλλά η μόνη αλήθεια είναι ότι ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ με όλη τη σημασία της λέξης να μην βρεθούμε "λόγω υπηρεσιακών αναγκών" μετατιθέμενοι εκδικητικά.
Δυστυχώς στην υπηρεσία μας ισχύει "ότι δεν ακούγεται σημαίνει ότι λειτουργεί καλά" και άρα το Υπουργείο θεωρεί ότι η τοπική διεύθυνση (Διευθυντής -Αρχιφύλακας) δουλεύει καλά, όσο δεν υπάρχουν παράπονα.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
στις φυλακές δεν ζούν σκλάβοι, δεν εργάζονται σκλάβοι
ΑΝΘΡΩΠΟΙ είμαστε

περισσότερα:http://www.zougla.gr/news.php?id=11223

Οικονομία και γεωπολιτική στην ατζέντα των 112 της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Εκατόν δώδεκα προσκεκλημένοι συμμετέχουν, σύμφωνα με το Βήμα, στα πάνελ της Λέσχης, όπου το βασικό θέμα συζήτησης φέρεται πως είναι η οικονομία. Συγκεκριμένα, τα μέλη της λέσχης συζητούν για το «αν πρέπει να υποστηρίξουν την προοπτική μιας παρατεταμένης ύφεσης που θα οδηγήσει στην παρακμή και στη φτώχεια ή αυτή μιας πιο έντονης αλλά συντομότερης ύφεσης, που θα ανοίξει το δρόμο σε μια βιώσιμη διεθνή οικονομική τάξη, με περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», σύμφωνα με το Ρώσο δημοσιογράφο Ντανιέλ Εστούλιν, συγγραφέα του βιβλίου «Η αληθινή ιστορία της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ».

Περισσότερα http://www.tvxs.gr/v11787

Πιστώνονται οι λογαριασμοί των ελαιοπαραγωγών του Ν. Φωκίδας

Δελτίο Τύπου

Ο ΕΛΓΑ προχωρά σήμερα στην πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών του Ν. Φωκίδας με το συνολικό ποσό των 460.000 ευρώ περίπου ως κατ’ εξαίρεση αποζημίωση για τη μείωση και την ποιοτική υποβάθμιση της παραγωγής τόσο της βρώσιμης όσο και της ελαιοποιήσιμης ελιάς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν από το θέρος του 2007 μέχρι και το φθινόπωρο του 2008.
Το καταβαλλόμενο ποσό προσδιορίστηκε βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους οργανισμούς και ιδρύματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του πορίσματος της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου του ΕΛΓΑ, με σκοπό τη διερεύνηση και την επιστημονική τεκμηρίωση του φαινομένου της μειωμένης παραγωγής που παρατηρήθηκε κατά την καλλιεργητική περίοδο 2008-2009 στις ελαιοκαλλιέργειες, πέραν της φυσιολογικής παρενιαυτοφορίας, και τον προσδιορισμό της έντασης του φαινομένου στις διάφορες περιοχές της χώρας.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που εκκαθάρισε ο ΕΛΓΑ κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2004-2008 για αποζημιώσεις υπέρ των παραγωγών του Ν. Φωκίδος ανέρχεται σε 4.469.251 ευρώ, τρεισήμισι φορές υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό της πενταετίας 1999-2003 (1.233.726 ευρώ).
.
Ο ΕΛΓΑ προχωρά σήμερα στην πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων ελαιοπαραγωγών του Ν. Φωκίδας με το συνολικό ποσό των 460.000 ευρώ περίπου ως κατ’ εξαίρεση αποζημίωση για τη μείωση και την ποιοτική υποβάθμιση της παραγωγής τόσο της βρώσιμης όσο και της ελαιοποιήσιμης ελιάς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν από το θέρος του 2007 μέχρι και το φθινόπωρο του 2008.
Το καταβαλλόμενο ποσό προσδιορίστηκε βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους οργανισμούς και ιδρύματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του πορίσματος της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου του ΕΛΓΑ, με σκοπό τη διερεύνηση και την επιστημονική τεκμηρίωση του φαινομένου της μειωμένης παραγωγής που παρατηρήθηκε κατά την καλλιεργητική περίοδο 2008-2009 στις ελαιοκαλλιέργειες, πέραν της φυσιολογικής παρενιαυτοφορίας, και τον προσδιορισμό της έντασης του φαινομένου στις διάφορες περιοχές της χώρας.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που εκκαθάρισε ο ΕΛΓΑ κατά τη διάρκεια της πενταετίας 2004-2008 για αποζημιώσεις υπέρ των παραγωγών του Ν. Φωκίδος ανέρχεται σε 4.469.251 ευρώ, τρεισήμισι φορές υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό της πενταετίας 1999-2003 (1.233.726 ευρώ).

23 ΜΑΊΟΥ 2009: Παγκόσμια Ημέρα για τις Χελώνες


Δελτίο Τύπου

Θέμα: «Ένα Σαββατο-Κύριακο για τις Χελώνες δίπλα στη Θάλασσα!»
Κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα για τις Χελώνες.
Είναι μια επέτειος που καθιερώθηκε το 2000 από τις οργανώσεις που προσπαθούν να προστατέψουν αυτά τα πανάρχαια και συμβολικά ζώα, που επέζησαν από την εποχή των δεινοσαύρων, αλλά σήμερα αγωνίζονται να επιβιώσουν!
Φέτος συμπληρώνονται και τα 15 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας, του μοναδικού νοσοκομείου για θαλάσσιες χελώνες στην Ελλάδα.
Οργανώνουμε λοιπόν, ένα διήμερο γεμάτο Θάλασσα και χελώνες!
Ένα διήμερο γεμάτο ταινίες ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους, που γυρίστηκαν για τις θαλάσσιες χελώνες και τον Σύλλογό μας (ειδικό πρόγραμμα) μαζί με δυο πολύ ξεχωριστά γεγονότα.
Το Σάββατο 23 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει η παρουσίαση του πρώτου ελληνικού βιβλίου για τα Θαλασσινά Καγιάκ, από τον συγγραφέα του Βασίλη Λιάκο. Η παρουσίαση του βιβλίου θα συνοδευτεί από παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων Θαλάσσιων καγιάκ όπως και την επίδειξη τους στην θάλασσα, μπροστά στο Κέντρο Διάσωσης.
Περιμένουμε όλους τους φίλους της θαλασσινής περιπέτειας!
Την Κυριακή 24 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, προσκαλούμε, μαζί με τις εκδόσεις Πατάκη, όλα τα παιδιά για να μοιραστούν μαζί μας ένα «ταξίδι». Με πλοίο το παραμύθι της Σοφίας Καλαντζάκου Το καλοκαίρι του Πέτρου Πελεκάνου και «πλήρωμα» την Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ θα «σαλπάρουμε» για την Μύκονο για περιπέτειες και εκπλήξεις. Ο πελεκάνος με την παρέα του θα παλέψουν .... στην ουσία για της θάλασσας την προστασία!
Το πρόγραμμα, για την προβολή των 5 ταινιών ντοκιμαντέρ και όλων των άλλων παράλληλων εκδηλώσεων του Σαββατο-Κύριακου, θα βρείτε στο www.archelon.gr
Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν , από τα στελέχη του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, στις δεξαμενές και να δουν τις θαλάσσιες χελώνες που αναρρώνουν.
Πληροφορίες: 210 5231342 και 210 8982600
Επικοινωνία: κα Θεώνη Καρκούλια, κα Αθηνά Τσεκούρα

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η εκδήλωση στην Αντίκυρα το περασμένο Σάββατο.

Αντιπροσωπεία απο τους «Πολίτες της Φωκίδας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό» συμμετείχε, στις 9/5/09, στην εκδήλωση / ενημέρωση που διοργάνωσε η « Οικολογική κίνηση Αντίκυρας», με σκοπό την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας σχετικά με τη μόλυνση του Κορινθιακού και της Βοιωτίας απο το Αλουμίνιο της Ελλάδας.
Η συγκέντρωση πολιτών, που έγινε σε κεντρικό σημείο του μαγευτικού λιμανιού της Αντίκυρας, είχε μεγάλη επιτυχία και κράτησε ζωηρό το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, μέχρι το τέλος της βραδιάς.
Ολοι όσοι πήραν το λόγο εκφράσανε τις ανησυχίες τους για την κατάσταση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής και κατέθεσαν τις απόψεις τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, δηλώνοντας ταυτόχρονα και την διαθεσιμότητα τους για συντονισμένη αντίσταση και δράση ώστε σταματήσει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, που προσβάλλει και το περιβάλλον και τη νοημοσύνη μας...
Ο κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, Δρ. Χρ. Αναγνώστου, συνεργάτης του ΕΛΚΕΘΕ ( Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών), σε μια χειμαρώδη ομιλία, παρουσίασε τα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας, σχετικά με την κατάσταση του βυθού και του εδάφους, που δείχνουν τη μεγάλη και επικίνδυνη μόλυνση που προέρχεται απο το Αλουμίνιο... ( Βρέθηκαν υψηλές τιμές φθωρίου, θείου και πολυκυκλικών υδρογονανθράκων, που είναι καρκινογόνες ουσίες..)
Οπως είναι γνωστό ο όμιλος Μυτιληναίου προσπάθησε να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των μελετών, φοβούμενος τις εντυπώσεις που θα προκαλέσουν στο δικαστήριο που εκδικάζει την προσφυγή κατά της λειτουργίας της δεύτερης μονάδας παραγωγής ενέργειας στην περιοχή,, για το λόγο αυτό προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης κατά ..των ερευνητών ! και κατά της Οικολογικής Οργάνωσης της Αντίκυρας.. Με την προσφυγή των πολιτών αμφισβητείται η εγκυρότητα και η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που έχουν εγκριθεί πρόσφατα.,
Οσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, μαζί και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν , με κάθε νόμiμο μέσο, την αντίθεσή τους σε πράξεις και παραλείψεις που αποδεδειγμένα...«βλάπτουν σοβαρά την υγεία» του φυσικού περιβάλλοντος και των ανθρώπων, στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της κλειστής θάλασσας του Κορινθιακού. Η υπόθεση μας αφορά όλους . Εμάς και τα παιδιά μας...


Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Παρουσίαση της έρευνας που προκάλεσε τη μήνυση Μυτιληναίου στους επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ και την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας

Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έγινε η εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ερευνών για τη μόλυνση του Κορινθιακού και της Βοιωτίας απο το Αλουμίνιο της Ελλάδας.
Ειδικότερα:
Η έρευνα που εκπονήθηκε απο τον Δρ. Χρ. Αναγνώστου, Δ/ντή Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, τον κ. Δρ. Ι. Χατζηανέστη, κύριο Ερευνητή στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ και ομάδα ερευνητών, έδωσε ιδιαίτερα ανησυχητικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα: σε δείγματα ιζημάτων απο το βυθό στην παράκτια ζώνη του κόλπου της Αντίκυρας και του γειτονικού Αγ. Ισιδώρου, καθώς και σε δείγματα εδάφους μέχρι Δίστομο, Κυριάκι και Λιβαδειά, εντοπίστηκε μόλυνση προερχόμενη απο το Αλουμίνιο ιδιαίτερα σε φθόριο, θείο και καρκινογόνες ουσίες (πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες). Για τα ανησυχητικά αυτά ευρήματα, το ΕΛΚΕΘΕ - που είναι δημόσιος φορέας- ενημέρωσε τόσο το ΥΠΕΧΩΔΕ, την Περιφέρεια αλλά και τον Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά, απο τον Νοέμβριο του 2008 (δείτε σχετικά εδώ ), ζητώντας να διεξάγει πληρέστερη έρευνα, αλλά όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Αναγνώστου όλοι οι παραπάνω αρμόδιοι, μουγγάθηκαν!
Ειδικά στο βυθό, η μόλυνση που εντοπίστηκε είναι 32 φορές μεγαλύτερη απο αυτή που εντοπιζεται στην Ψυτάλεια και 40 φορές μεγαλύτερη απο του κόλπου της Ελευσίνας! Ταυτόχρονα και η μελέτη του Πολυτεχνείου της Πάτρας που εκτίμησε τα συμπεράσματα των περιβαλλοντικών μελετών για νέα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, υπέδειξε ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής θα δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην επιβαρυμένη περιοχή γύρω απο το Αλουμίνιο της Ελλάδας και τον Κορινθιακό.
Η παρουσίαση έθιξε και άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα την αλόγιστη εξόρυξη του βωξίτη, που σε μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιείται για πανάκριβα πολεμικά αεροπλάνα και οπλικά συστήματα (τα οποία συνεχώς αντικαθιστούνται απο νεώτερης τεχνολογίας) ή και σε άλλες ανορθολογικές χρήσεις. Ο βωξίτης, είναι μη ανανεώσιμο μέταλλευμα και η αλόγιστη εκμετάλλευσή του θα οδηγήσει σε εξάντληση για τις επόμενες γενιές, ενώ οι καταστροφές που προκαλούνται κατά την εξόρυξη και οι τεράστιες ποσότητες ενέργειας που απαιτούνται για την μετατροπή του σε αλουμίνιο (και τις οποίες επιδοτούν αδρά οι έλληνες καταναλωτές) πρέπει να συνυπολογιστούν στην αποτίμηση των οικονομικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων.
Ας σημειωθεί ότι για την έρευνα των επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ, ο όμιλος Μυτηλιναίου προχώρησε στην πρωτοφανή ενέργεια να μηνύσει τους επιστημόνες που έκαναν την έρευνα - αφού επι 40 και πλέον έτη κανείς απο την Πολιτεία δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει το ίδιο- αλλά και την Οικολογική Κίνηση Αντίκυρας που τους ανέθεσε την έρευνα!
Ποιός φύτεψε τα δένδρα πάνω στους βωξίτες μου; έλεγε κατάπληκτος ο κ. Κυριακόπουλος της S&B, για τις αντιδράσεις των κατοίκων στις εξορύξεις μέσα σε περιοχή NATURA (σε ...ελεύθερη παράφραση του Iteanet)
Ποιός έβαλε ανθρώπους γύρω απο τη θάλασσα μου; μοιάζει σαν να λέει ο κ. Μυτηλιναίος με τη μήνυση κατά των επιστημόνων και των πολιτών που τόλμησαν να μετρήσουν τη ρύπανση και να διεκδικούν το δικαίωμα στην υγεία και τη ζωή τους.
Στην εκδήλωση που οργάνωσε η Οικολογική κίνηση Αντίκυρας (μέλος του δικτύου Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον) συμμετείχαν πολίτες και κινήσεις απο όλο τον Κορινθιακό και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλής Κοροβέσης. Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκπρόσωποι από: την "ΑΛΚΥΟΝΗ" την Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού", την "Πρωτοβουλία για τη Σωτηρία του Κορινθιακού", την "Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών", την "Κίνηση Πολιτών Δήμου Θίσβης", την ¨Κίνηση Πολιτών Κορώνειας" , την Επιτροπή Φορέων και κατοίκων Αγ. Άννας, τους "Πολίτες της Φωκίδας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό" .

Ενα Βήμα Μπρος...Πέντε Βήματα Πίσω, από την Νομαρχία Φωκίδας

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας κάτω από την ισχυρή πίεση των κατοίκων όλης της Φωκίδας και ιδιαίτερα των χωριών της Γκιώνας, προχώρησε σε εξαγγελίες διαγωνισμών για μελέτες, δίνοντας μάλιστα υπερβολικά μεγάλα χρονικά διαστήματα στους μελετητές. Η νομαρχία δεν γνωρίζει ότι οι μεταλλευτικές εταιρείες οφείλουν να αποκαταστήσουν το περιβάλλον; Γιατί δεν λέει κουβέντα για το «μάρμαρο» δηλαδή για τις επιφανειακές εξορύξεις που συνεχίζονται τα τελευταία χρόνια παρά τις αντίθετες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας; Γιατί δεν αφουγκράζεται τις διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες των πολιτών, που μιλάνε για συνέχιση της πολιτικής της πλήρους καταστροφής των περιοχών «NATURA»; Γιατί αγνόησε πλήρως τις απόψεις των Κίνησης, που της κοινοποιήθηκαν στις αρχές του χρόνου, με το ψήφισμα (πατήστε εδώ) στον Αποστολιά.Ύστερα από τις κινητοποιήσεις μας και τους δυο τρομοκρατικούς εμπρησμούς, με την ολοκληρωτική καταστροφή του σπιτιού του μέλους μας Στέφανου Κόλλια, η Νομαρχία Φωκίδας αποφάσισε, χωρίς την διαβούλευση των πολιτών και κάνοντας επίδειξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας με χρήματα των φορολογουμένων, να χρηματοδοτήσει τις μελέτες αποκατάστασης παλαιών επιφανειακών εξορύξεων, κάτι που σκανδαλωδώς απέφυγαν να το πληρώσουν οι μεταλλευτικές εταιρίες.Γι αυτό ενέκρινε ποσό 288.432 ευρώ για τις μελέτες. Συνήθως το κόστος των μελετών είναι το 5% του προϋπολογισμού του έργου. Άρα ένα προβλεπόμενο κόστος αποκατάστασης μπορεί να υπολογιστεί σε 5.768.640 ευρώ. Δηλαδή συνολικά 6 εκατομμύρια ευρώ για μελέτη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος των παλιών εκμεταλλεύσεων, που μας άφησαν «δώρο» οι κερδοσκοπικές εταιρείες. Η Νομαρχία δεν λέει κουβέντα για το που θα βρεί ένα τόσο μεγάλο ποσό χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στις τσέπες των μεταλλευτικών εταιρειών.Γιατί λοιπόν η Νομαρχία ενέκρινε περιβαλλοντική μελέτη μεταλλευτικής εταιρείας για μελέτη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος προϋπολογισμού 25.000 ευρώ !! 240 φορές λιγότερα από τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας. Δηλαδή οι μελέτες των εταιρειών ρίχνουν στάχτη στα μάτια μας, ότι δήθεν θα αποκαταστήσουν το περιβάλλον. Η Νομαρχία με ποιόν είναι, με τους πολίτες και το περιβάλλον ή με τα κέρδη των μεταλλευτικών εταιρειών; Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι απλός παρατηρητής των κερδοσκοπικών εταιρειών, αλλά επιβάλλεται να ασχοληθεί με τα εν λειτουργία μεταλλεία και με τις καταστροφές που συμβαίνουν σήμερα. Σύμφωνα με το νόμο 1650/1986 είναι ο υπεύθυνος θεσμικός φορέας για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, με δυνατότητα να επιβάλλει κυρώσεις, ακόμα και να διατάξει παύση λειτουργίας επιχείρησης.Αν οι εταιρείες χρηματοδοτούσαν την πραγματική αποκατάσταση του περιβάλλοντος εκατοντάδες πολίτες της Φωκίδας θα εύρισκαν εργασία, οι επαγγελματίες θα είχαν περισσότερο κίνηση και γενικότερα θα υπήρχε πραγματική ανάπτυξη του νομού. Εκείνο που χρειάζεται ο νομός μας είναι η ήπια αξιοποίηση του πλούτου του, των βουνών και των θαλασσών του και γενικότερα η μη κερδοσκοπική ανάπτυξή του, προς όφελος των κατοίκων του και της χώρας μας. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε την Κίνηση μας να αποδίδει καρπούς έστω και με εξαγγελίες. Μαζί μας έχουμε την πλειοψηφία των πολιτών και των συλλογικοτήτων της Φωκίδας (δείτε την ανακοίνωση συλλόγων πατώντας εδώ). Συνεχίζουμε ολοένα και δυνατότεροι...Την Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Σωτηρία της Γκιώνας στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη & Πατησίων), για τους κατοίκους της Αθήνας.Γκιώνα, 7 Μαΐου 2009Η ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣhttp://gionaoros.wordpress.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας:Στέφανος Κόλλιας, 6981310556Τάσος Αφέντης, 6947838347Γιώργος Μανούκος, 6944450016Γιώργος Κόλλιας, 6944604531Γιωργάκης Κωστής, 6979734591

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Περιβάλλον και θέσεις εργασίας.

Σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στα Γραφεία της Greenpeace, στην Αθήνα, στις 7 Μαϊου, παρουσιάστηκε ειδική έκθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, για το μέλλον της «Πράσινης απασχόλησης» στην Ελλάδα και διεθνώς. Την έκθεση παρουσίασε ο σύμβουλος της οργάνωσης σε θέματα Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Στέλιος Ψωμάς που ανέπτυξε τις τεκμηριωμένες εκτιμήσεις της σχετικής έρευνας για το μέλλον της «πράσινης απασχόλησης» στην Ελλάδα.
Με τον όρο «πράσινη ανάπτυξη» εννοούνται όλες οι δραστηριότητες στον πρωτογενή, τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα οι οποίες συμβάλλουν στη διατήρηση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Πράσινες θέσεις εργασίας θεωρούνται όσες προστατεύουν τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλλότητα, συμβάλλουν στην ορθολογική χρήση της ενέργειας και των φυσικών πόρων, που μειώνουν την κατανάλωση νερού, που οδηγούν σε μια οικονομία χαμηλής έντασης άνθρακα και περιορίζουν την παραγωγή αποβλήτων και ρύπων. Η πράσινη ανάπτυξη αναμένεται να αποφέρει 250.000- 400.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα μέχρι το 2020, στους τομέις της ενέργειας, των κατασκευών, της ανακύκλωσης και της βιολογικής γεωργίας. Εκτός απο τις θέσεις πλήρους απασχόλησης στους παραπάνω τομείς αναμένεται η δημιουργία έμμεσων θέσεων εργασίας και σε άλλους τομείς της οικονομίας λόγω της αναμενόμενης τόνωσης της κατανάλωσης.
Κατά τους ερευνητές η πράσινη ανάπτυξη θεωρείται ως μια ασφαλιστική δικλείδα στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που απειλούνται και στη δημιουργία νέων θέσεων για το ξεπέρασμα της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Οσοι επικαλούνται την απασχόληση για δικαιολογία της συνέχισης παραδοσιακών τρόπων εργασίας που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον καλό θα ήταν να φροντίσουν να ενημερωθούν για τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει μια οικονομία χαμηλής έντασης άνθρακα, σε τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, την οικολογική δόμηση και τις πράσινες μεταφορές.. Πολλά υποσχόμενες θεωρούνται επίσης οι δραστηριότητες που αφορούν στην εναλλακτική διαχείριση των αποριμμάτων, τη βιολογική γεωργία, τα προϊόντα της πράσινης χημείας, τον οικοτουρισμό και την προστασία της βιοποικιλλότητας.
Η πράσινη απασχόληση αναμένεται να επεκτείνεται όσο περνάει ο καιρός και σε άλλους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας. Η έκθεση της Greenpeace τεκμηριώνει με αριθμούς και επιχειρήματα οτι οι στροφή στις πράσινες τεχνολογίες μπορεί να δημιουργήσει ένα θετικό ισοζύγιο στην απασχόληση και να μειώσει την ανεργία. Το μόνο που χρειάζεται βέβαια επιπλέον είναι και η απαραίτητη πολιτική βούληση για ενίχυση των σχετικών πρωτοβουλιών...Καλό θα ήταν βέβαια εκτός απο τους επιχειρηματίες και οι Δημοτικοί μας άρχοντες να φροντίζουν να ενημερώνονται για τα νέα μηνύματα και τις δυνατότητες για μια άλλου τύπου ανάπτυξη και να μην πέφτουν εύκολα θύματα του ψευτοδιλήμματος : «Απασχόληση ή Ανάπτυξη ; »

Δημόσια ενημερωτική εκδήλωση αυτό το Σάββατο, στην Αντίκυρα, με θέμα τον Κορινθιακό

Απαντάμε στην μήνυση που κατέθεσε ο όμιλος Μυτιληναίου κατά πολιτών και επιστημόνων- Ενημερώνουμε για τις επιπτώσεις από τις δραστηριότητες του ομίλου στον ΚορινθιακόΗ οικολογική κίνηση Αντίκυρας “η ΑΡΤΕΜΙΣ” (μέλος του δικτύου τηςΣυμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον), σε συνεργασία με το Δίκτυο κινήσεων πολιτών Κορινθιακού, οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στην Αντίκυρα,το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία της Αντίκυρας με θέμα:

“ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ”

Να θυμίσουμε ότι ο κλειστός κόλπος της Αντίκυρας είναι το πεδίο δράσηςτου ομίλου Μυτιληναίου, στο οποίο λειτουργούν οι εγκαταστάσεις αλουμίναςκαι αλουμινίου (από το 1965), με παραγωγή 800.000 τόνων ετησίως κόκκινηςλάσπης (που απορρίπτονταν στο σύνολό της στον Κορινθιακό, ενώ και τώραένα μεγάλο μέρος της έχει την ίδια τύχη). Στην τεράστια έκταση τωνεγκαταστάσεων αυτών (σημειώνουμε ότι απαλλοτριώθηκε με δαπάνη τουελληνικού δημοσίου για τον ειδικό σκοπό της εγκατάστασης μονάδωναλουμίνας και αλουμινίου) επιχειρείται, τα τελευταία χρόνια, ναεγκατασταθεί ένα ενεργειακό κέντρο, σε συνεργασία με την ισπανικήENDESA. Έχει, ήδη, κατασκευαστεί η πολυσυζητημένη μονάδα συμπαραγωγής μεφυσικό αέριο, 334 MW (χωρίς να έχει τεθεί σε λειτουργία ακόμη),κατασκευάζεται δεύτερη μονάδα φυσικού αερίου, 412 MW (έχουν γίνειπροσφυγές για την αποτροπή της), υπάρχει διατυπωμένη σκέψη για τρίτημονάδα φυσικού αερίου, ενώ εκεί σχεδιάζονταν και η μονάδα λιθάνθρακα των600 MW, που προς το παρόν έχει ανασταλεί.Το καθεστώς αυτό της πλήρους υποβάθμισης, αμφισβητούν μαχητικά τατελευταία χρόνια οι πολίτες της Αντίκυρας και ολόκληρης της Βοιωτίας,μέσα από τη δράση της Οικολογικής κίνησης Αντίκυρας και του δικτύου τηςΣυμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον, δίνοντας καθημερινά πραγματικέςμάχες, μέσα σε ένα περιβάλλον διαβρωμένο από την οικονομική κυριαρχίαστην περιοχή του συγκεκριμένου ομίλου.Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά τα πορίσματα δυο μελετών που εκπονήθηκαν πρόσφατα για την περιοχή από τους ειδικούς επιστήμονεςπου είχαν την ευθύνη.“Αποτίμηση περιβαλλοντικών μελετών για την κατασκευή και λειτουργία τωνθερμοηλεκτρικών σταθμών στην περιοχή του όρμου της Αντίκυρας»Παπανίκας Δημήτριος, ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.«Επιπτώσεις στο χερσαίο και παράκτιο χώρο της ευρύτερης περιοχής τηςλειτουργίας του βιομηχανικού συγκροτήματος της ¨Αλουμίνιον της Ελλάδος¨Δρ. Χρ. Αναγνώστου. Δ/ντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.Δρ. Ι. Χατζηανέστης. Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας τουΕΛΚΕΘΕ.Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δεύτερη μελέτη, έγινε αντικείμενο σφοδρήςεπίθεσης από τον όμιλο Μυτιληναίου, που προσπάθησε να την παρουσιάσεισαν πλαστή, καταφεύγοντας, μάλιστα, σε μήνυση κατά της ΟικολογικήςΚίνησης Αντίκυρας και των ερευνητών του ΕΛΚΕΘΕ. Η σπασμωδική αυτή ενέργεια του ομίλου Μυτιληναίου εξηγείται και από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μελέτη θα αποτελέσει βασικό όπλο στην εκδίκαση της προσφυγής κατά της δεύτερης μονάδας, αλλά και στην αμφισβήτηση της εγκυρότητας των περιβαλλοντικών όρων, που εγκρίθηκαν πρόσφατα.Η δημόσια εκδήλωση – παρουσίαση στην πλατεία της Αντίκυρας, έχει διπλό στόχο:- αφενός να ενημερώσει όλους τους πολίτες της περιοχής αλλά και κάθεενδιαφερόμενο για τα πολύ σοβαρά ευρήματα της έρευνας και την μελλοντικήεπιδείνωση από την λειτουργία των νέων μονάδων.- αφετέρου να απαντήσει στην απόπειρα συκοφάντησης και σπίλωσης τουαγώνα των πολιτών που το τελευταίο διάστημα και ενόψει της εκδίκασης στοΣυμβούλιο της Επικρατείας, έχει προσλάβει οργανωμένα χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή σας θα υποστηρίξει τον αγώνα μας και θα ενισχύσει το αίτημα για τον έλεγχο της βιομηχανικής ρύπανσης και την διάσωση του Κορινθιακού

Στα αλήθεια ελληνικό το Made in Greece?


Αντιγράφω από το ακόλουθο site: (!!!)http://www.metapolis.net.gr/?p=104===================================Μαΐου 14th, 2008 Έχετε αναρωτηθεί αν τα προϊόντα που γράφουν MADE IN GREECE ή Ελληνικό Προϊόν είναι όντως ελληνικά;Ο ευκολότερος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι το bar code του προϊόντος.Τα 3 πρώτα ψηφία δείχνουν την χώρα προέλευσης (στο παράδειγμα το 590 αντιστοιχεί στην Πολωνία).Στον παρακάτω πίνακα θα βρείτε τους κωδικούς των χωρών που είναι συμβεβλημένες με το διεθνές σύστημα GS1 που είναι και το κυρίαρχο σύστημα κωδικοποίησης στην παγκόσμια αγορά.Εγώ αγόρασα χτες μια σοκολάτα LACTA Lov It της KRAFT και ενώ γράφει Ελληνικό προϊόν, το bar code είναι Ελβετικό!Τα ελληνικά προϊόντα έχουν κωδικό 520

Ευχαριστούμε την Β.Α που μας το έστειλε

Το Δελφικό τοπίο στη βουλή

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ , Βουλευτής Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Προς
Τον Υπουργό Πολιτισμού , κ. Αντώνη Σαμαρά

Θέμα : Διαδικασία αναοριοθέτησης Ζωνών Α΄ και Β΄ Προστασίας και καθορισμού χρήσεων γης και όρων δόμησης στη Ζώνη Β΄ του αρχαιολογικού χώρου Δελφών και του ευρύτερου Δελφικού Τοπίου

Εδώ και χρόνια, για τις ανάγκες της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής του Ελαιώνα της Άμφισσας , κρίνεται απαραίτητη η αναοριοθέτηση των Ζωνών Α΄ και Β΄ Προστασίας του Δελφικού Τοπίου και ο επανακαθορισμός των χρήσεων γης καθώς και όρων των δόμησης εντός της Ζώνης Β΄.
Οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνουν με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών και με απόλυτο σεβασμό στην αισθητική του τοπίου . Δυστυχώς ο απαιτούμενος σεβασμός δεν υπάρχει, σύμφωνα με όσα έχουν τεκμηριωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού , από την έως τώρα συμπεριφορά Δημοτικών και Νομαρχιακών Αρχόντων της περιοχής – με το γνωστό ζήτημα της οικοδόμησης εντός της ζώνης Β του Αρχαιολογικού Χώρου .
Δεν μπορεί λόγω των ιδιαιτεροτήτων και των περιορισμών η δραστηριότητα του ελάχιστου επιστημονικού προσωπικού της Ι΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων να εξαντλείται σε αυτοψίες .
Η περιοχή πρέπει να αναπνεύσει δίνοντας , μέσα από τις απαιτούμενες αλλαγές , με επιστημονικά , οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, την δυνατότητα σε αγρότες και επαγγελματίες να μπορούν με ξεκάθαρους όρους και προϋποθέσεις να επενδύσουν στην περιοχή και να αναπτύξουν την δραστηριότητα τους. Δεν μπορεί οι Δήμοι της περιοχής να ασφυκτιούν , να αδυνατούν να εκτελέσουν έργα γιατί ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι ζώνες και οι χρήσεις γης στην Ζώνη Β΄ του ευρύτερου Δελφικού Τοπίου.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αναοριοθέτησης Ζωνών Α΄ και Β΄ Προστασίας και καθορισμού χρήσεων γης και όρων δόμησης στη Ζώνη Β΄ του αρχαιολογικού χώρου Δελφών και του ευρύτερου Δελφικού Τοπίου , από το Υπουργείο Πολιτισμού;
Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που προτείνονται σχετικά με τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης στη Ζώνη Β΄ του ευρύτερου Δελφικού Τοπίου;
Ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που προτείνονται σχετικά τις επιτρεπόμενες επαγγελματικές και παραγωγικές δραστηριότητες της Ζώνη Β΄ του ευρύτερου Δελφικού Τοπίου;
Στη διαδικασία αναοριοθέτησης λαμβάνονται υπ όψη οι θέσεις και οι προτάσεις των Δήμων της περιοχής;
Η διαδικασία αυτή έχει την απαιτούμενη κοινωνική συναίνεση , γίνεται με όρους κοινωνικής διαβούλευσης ;

Ο Βουλευτής

Γρηγόρης Νιώτης

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Φουρτούνες" για τα παροπλισμένα πλοία

Σε άρθρο του κ. Αχ.Χεμίκογλου "Φουρτούνες" για τα παροπλισμένα πλοία στο ΒΗΜΑ διαβάσαμε ότι "Σύμφωνα με έρευνα του αναπληρωτή καθηγητή Χημείας Περιβάλλοντος κ. Μ.Δασενάκη, ο Μαλιακός, ο Παγασητικός και ο Ευβοϊκός αποτελούν ενιαίο σύστημα κόλπων και η αποφυγή δημιουργίας νέων πηγών ρύπανσης σε αυτούς κρίνεται απαραίτητη". Επίσης ότι " Πέραν των γνωστών τοποθεσιών, ο νόμος του 1982 ορίζει ως αγκυροβόλια παροπλισμού και την Αντίκυρα, το Γαλαξίδι, το Δρέπανο Λευκάδας, τον Αετό Ιθάκης, τον Αστακό, το Αργοστόλι, την Ηγουμενίτσα, τη Νέα Πέραμο Καβάλας, τον Αδάμαντα Μήλου, τον Πτελεό Βόλου και την ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης".

Αναρωτιόμαστε, αν για αυτούς τους κόλπους, και πολύ σωστά, η αποφυγή δημιουργίας νέων πηγών ρήπων κρίνεται απαραίτητη τότε γιατί δεν είναι αυτονόητη και για τον Κορινθιακό κόλπο, μια κλειστή θάλασσα που δέχεται όλων των ειδών τα απόβλητα? Το επόμενο Σάββατο 9 Μαίου,στην Αντίκυρα θα γίνει παρουσίαση δύο νέων μελετών που αφορούν τον Κορινθιακό κόλπο την οποία χρήσιμο είναι να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι της παραλιακής τουλάχιστον Φωκίδας η οποία πρέπει πια με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να επιλέξει, στο βαθμό που μπορεί, για το μέλλον της. Οσο κρύβουμε τη βρωμιά μας κάτω από το χαλί δεν θα υπάρξει κανενός είδους αξιοβίωτη ανάπτυξη πόσο μάλλον άξιος βίος.


Ντοκουμέντο: Οι αρχαιολογικοί χώροι στη Γκιώνα (1970)


Ενα άρθρο
από το Ημερολόγιο ενός πατέρα που φιλοξενούμε με μεγάλη μας χαρά, με θέμα τις εξορύξεις σε αρχαιολογικόύς χώρους της Φωκίδας όπου θα βρείτε φωτογραφίες κείμενα και σχέδια από τη διδακτορική διατριβή του Παναγιώτη Αθ. Τσακρή, "Η αρχαία Δωρίς -Η μητρόπολις των Δωριέων" (Τοπογραφία -Μνημεία).

Γιατί το αρχαιολογικό ενδιαφέρον στο νομό μας όπως πολλοί γνωρίζουν κι ακόμα περισσότεροι υποψιάζονται δεν σταματάει στους Δελφούς...Μήπως πρέπει να προστεθεί κι αυτή η παράγραφος στα θέματα του ουσιαστικού διαλόγου που πρέπει να γίνει περί ανάπτυξης και που ανοίγονται, αναπόφευκτα πιά, ένα ένα?

Προσφυγή για το θέμα της αξιοποίησης των ακτών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Aπό το ιστολόγιο lamianews

Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση σχετικά με την απευθείας παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας σε ιδιώτες από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προανήγγειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), Δημήτρης Παξινός.
Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στον ΔΣΑ, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτρη Παξινό, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιάννη Αλαβάνο, τον διευθυντή της WWF Ελλάς, Δημήτρη Καραβέλλα, τη διευθύντρια του Δικτύου Μεσόγειος SOS Αννυ Μητροπούλου και τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Γιάννη Μιχαήλ.
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ δεν απέκλεισε προσφυγή και σε αστικά δικαστήρια, λέγοντας ότι ο αιγιαλός και οι παραλίες ανήκουν σε όλους.
Για καταπάτηση του Συντάγματος, νόμων και διεθνών συμβάσεων που διασφαλίζουν την προστασία της παράκτιας ζώνης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΤΕΕ.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Μανιάτης και Αννα Φιλίνη.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ “ΞΕΧΑΣΑΝ” ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ…

Από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Giona_2008-09-013Παλιό (;) μεταλλείο βωξίτη στη Φωκίδα.

Αυτό το συγκεκριμένο θα πρέπει να είναι “αποκατεστημένο” γιατί διακρίνονται κάτι σειρές από αναιμικά δεντράκια στα πρανή.

Το πώς θα ήταν και πόσο θα κόστιζε η “σωστή” αποκατάσταση μετά από μια τέτοια βάρβαρη επέμβαση παραμένει ερώτημα…

Διαβάζουμε στο Iteanet ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας με θέμα τη “δημοπράτηση μελέτης για την αποκατάσταση παλαιών μεταλλείων και λατομείων της Φωκίδας”.

Για όσους γνωρίζουν τις οικονομικές δυνατήτες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, το ποσό των 288.432 ευρώ “πονάει”! Μακριά από εμάς η σκέψη ότι η απόφαση της Νομαρχίας Φωκίδας να διαθέσει τώρα αυτό το ποσό συνδέεται με τη δυναμική κινητοποίηση πολιτών του Νομού για να εμποδίσουν την καταστροφή του τόπου τους από τις μεταλλευτικές εταιρείες, με τον εμπρησμό του σπιτιού ενός από αυτούς και με τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που πυροδότησε αυτός ο τραμπουκισμός!

To πρώτο που σημειώνουμε στην ανακοίνωση είναι ότι “αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση παλαιών μεταλλευτικών και λοιπών χώρων” και όχι η ίδια η αποκατάσταση! Όμως η μεγάλη έκπληξη στην ανακοίνωση αυτή είναι ότι η ανάληψη αυτών των δράσεων από τη Νομαρχία Φωκίδας επιβάλλεται επειδή “δεν υπάρχει νομική υποχρέωση ανάληψης εργασιών αποκατάστασης από τρίτους”!!!

Κατά την Περιβαλλοντική Νομοθεσία, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις είναι ο θεσμικός φορέας ελέγχου τήρησης των Περιβαλλοντικών Όρων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, με πρώτη υποχρέωση των παραβατών την αποκατάσταση των επιπτώσεων της δραστηριότητάς τους. Ο “περιβαλλοντικός νόμος” Ν.1650/1986 έδινε σε όλες τις εν λειτουργία επιχειρήσεις (μεταλλευτικές και μη) περιθώριο μιας τριετίας ώστε να αδειοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους σύμφωνα με τον καινούριο νόμο και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που αυτός ορίζει. Από το 1986 και μετά, καμία τρύπα στο βουνό δεν είναι “αγνώστου πατρός” και η “παράλειψη” αποκατάστασης του περιβάλλοντος αποτελεί παράβαση του νόμου για την οποία είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Αλλά κι αν ακόμα υπάρχουν πληγές στο περιβάλλον από δραστηριότητες “αγνώστων” (!),τι κάνει η Ν.Α. Φωκίδας για τις αμέτρητες πληγές από μεταλλευτικές/λατομικές δραστηριότητες με πατρότητα γνωστή και καταχωρημένη στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας; Εκτός από το να υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώσουν από την τσέπη τους τα σπασμένα των επιχειρηματιών που πήραν τα κέρδη τους κι αποχώρησαν αφήνοντας πίσω ρημαδιό, τι κάνει για τις καταστροφές στο περιβάλλον που συμβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ; Πώς εφαρμόζονται στη Φωκίδα οι διατάξεις του Ν. 1650/1986 και ειδικά των άρθρων 5, 26, 27, 28, 29 και 30;

Η Νομαρχία Φωκίδας οφείλει μια διευκρινιστική απάντηση στα ανωτέρω για να μείνουν ήσυχοι οι Έλληνες πολίτες ότι το περιβάλλον σήμερα προστατεύεται αποτελεσματικά και αποκαθίσταται πλήρως. Οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πώς ενεργεί για να μη δημιουργηθεί άλλη μια γενιά “ορφανών” μεταλλείων/λατομείων, την αποκατάσταση των οποίων θα κληθούν κάποια στιγμή στο μέλλον να πληρώσουν πάλι εκείνοι.

Και αφού ενημερώσει τους πολίτες η Νομαρχίας Φωκίδας, καλό θα ήταν να ενημερώσει και τις υπόλοιπες Νομαρχίες της χώρας για το πώς αντιμετωπίζονται αποφασιστικά οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες …με δημόσια δαπάνη!

Τρίτη 5 Μαΐου 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΘΕΜΑ: Δημοπρατείται η μελέτη για την αποκατάσταση παλαιών μεταλλείων και λατομείων της Φωκίδας.



Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας με σκοπό την περιβαλλοντική αλλά και αισθητική αποκατάσταση περιοχών της Φωκίδας προχωρά στη δημοπράτηση του έργου «Μελέτη αποκαταστάσεων, διαμορφώσεων και νέων χρήσεων, παλαιών μεταλλευτικών και άλλων μη αποκατεστημένων χώρων στο νομό Φωκίδας».

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση παλαιών μεταλλευτικών, λατομικών και λοιπών χώρων για τους οποίους δεν υπάρχει νομική υποχρέωση ανάληψης εργασιών και δράσεων αποκατάστασης από τρίτους. Ειδικότερα προβλέπεται η μορφολογική και βλαστητική αποκατάσταση των χώρων καθώς και η τεχνητή παλαίωση των πρανών.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 288.432 ευρώ και οι πιστώσεις προέρχονται από τους Κ.Α.Π. 2009 της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας.

Ως ημερομηνία δημοπράτησης έχει καθοριστεί η 18η Ιουνίου 2009 ενώ το έργο έχει συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης 12 μήνες.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ






Mερικοί μύθοι και πραγματικότητες σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα



ME AΦΟΡΜΗ ΤΗΝ “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ” ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΚΙΩΝΑΣ

Στο ιστολόγιο της «Κίνησης για την Προστασία της Γκιώνας» διαβάζουμε «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ συλλογικών φορέων και πολιτών της Άμφισσας και της Φωκίδας» για τα μεταλλεία βωξίτη της Γκιώνας. Oφείλουμε κατ’αρχήν να συγχαρούμε τους φορείς που σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Γκιώνα, πήραν ΚΑΘΑΡΗ θέσηυπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και των ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ δικαιωμάτων των πολιτών. Το κείμενο της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ όμως περιέχει κάποιες παρανοήσεις σχετικά με την άσκηση της μεταλλείας και το τι επιτρέπει και δεν επιτρέπει η νομοθεσία, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε.

Θα σταθούμε σε μια φράση της ανακοίνωσης: «το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό και δευτερευόντως νομικό». Πιστεύουμε ότι το ζήτημα είναι βαθιά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, λίγο νομικό και ψηφοθηρικά πολιτικό.

Η συνέχεια...


“Πλαστές” μελέτες σε δημόσια παρουσίαση

Για όσους δεν το γνωρίζουν να θυμίσουμε ότι ο κλειστός κόλπος της Αντίκυρας είναι το πεδίο δράσης και το “φέουδο” του ομίλου Μυτιληναίου, στο οποίο λειτουργούν οι εγκαταστάσεις αλουμίνας και αλουμινίου (από το 1965), υπεύθυνες για την παραγωγή 800.000 τόνων ετησίως κόκκινης λάσπης (που απορρίπτονταν στο σύνολό της στον Κορινθιακό, ενώ και τώρα ένα μεγάλο μέρος της έχει την ίδια τύχη). Στην έκταση των εγκαταστάσεων αυτών (σημειώνουμε ότι απαλλοτριώθηκε για τον ειδικό σκοπό της εγκατάστασης μονάδων αλουμίνας και αλουμινίου) επιχειρείται, τα τελευταία χρόνια, να εγκατασταθεί ένα ενεργειακό κέντρο, σε συνεργασία με την ισπανική ENDESA. Έχει, ήδη, κατασκευαστεί η πολυσυζητημένη μονάδα συμπαραγωγής με φυσικό αέριο, 334 MW (χωρίς να έχει τεθεί σε λειτουργία ακόμη), κατασκευάζεται δεύτερη μονάδα φυσικού αερίου, 412 MW (έχουν γίνει προσφυγές για την αποτροπή της), υπάρχει διατυπωμένη σκέψη για τρίτη μονάδα φυσικού αερίου, ενώ εκεί σχεδιάζονταν και η μονάδα λιθάνθρακα των 600 MW. Ψιλοπράγματα δηλαδή ….
Το καθεστώς αυτό, της πλήρους ασυδοσίας, αμφισβητούν μαχητικά τα τελευταία χρόνια οι πολίτες της Αντίκυρας και ολόκληρης της Βοιωτίας, μέσα από τη δράση της Οικολογικής κίνησης Αντίκυρας και του δικτύου της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον, δίνοντας καθημερινά πραγματικές μάχες, μέσα σε ένα περιβάλλον διαβρωμένο από την οικονομική κυριαρχία στην περιοχή του συγκεκριμένου ομίλου και με υποταγμένη τη νομαρχική και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά τα πορίσματα δυο μελετών που εκπονήθηκαν πρόσφατα για την περιοχή.


Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Παρουσίαση πορισμάτων νέων μελετών που αφορούν τον Κορινθιακό, το Σάββατο 9 Μαίου, στην Αντίκυρα


Πριν λίγες ημέρες, ο όμιλος Μυτηλιναίου κατέθεσε μήνυση κατά πολιτών και επιστημόνων κατηγορώντας τους για "πλαστή" έρευνα.


Μήνυση κατά της Οικολογικής Κίνησης Αντίκυρας και επιστημόνων του ΕΛΚΕΘΕ από τον Ομιλο Μυτιληναίου?


Την έρευνα αυτή και τα επιστημονικά αποτελέσματα των αναλύσεων για τις επιπτώσεις απο το Αλουμίνιο της Ελλάδας, είχαμε αποφασίσει να τα δημοσιοποιήσουμε και προφανώς η μήνυση δεν πρόκειται να μας σταματήσει. Σας καλούμε σε εκδήλωση στον "τόπο του εγκλήματος", την Αντίκυρα, για να ενημερωθείτε και να μας υποστηρίξετε.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Περιβαλλοντική Κίνηση Αντίκυρας Η ΑΡΤΕΜΙΣ, σας καλεί το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία της Αντίκυρας σε εκδήλωση με θέμα:
«ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ»
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν για πρώτη φορά τα πορίσματα δυο μελετών που εκπονήθηκαν πρόσφατα για την περιοχή μας:
“Αποτίμηση περιβαλλοντικών μελετών για την κατασκευή και λειτουργία των θερμοηλεκτρικών σταθμών στην περιοχή του όρμου της Αντίκυρας»
Ομιλητής: Παπανίκας Δημήτριος. τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών.
Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών
Τομέας Ενέργειας, Αεροναυτικής & Περιβάλλοντος
«Επιπτώσεις στο χερσαίο και παράκτιο χώρο της ευρύτερης περιοχής της λειτουργίας του βιομηχανικού συγκροτήματος της ¨Αλουμίνιον της Ελλάδος¨
Ομιλητές:
Δρ. Χρ. Αναγνώστου. Γεωλόγος - Ιζηματολόγος
Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.
Δρ. Ι. Χατζηανέστης. Χημικός - Ωκεανογράφος
Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ.
Συνδιοργάνωση
ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
  • ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ
  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
  • ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
  • ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ¨Η ΑΛΚΥΩΝ¨




Σαν σήμερα